C Slatka tradicija

Sastojci
200 g C krem šlaga
200 g C šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
21 jaje
2 peciva
15 kašika brašna
15 kašika šećera
1/2 l mleka
1 margarin
200 g C šlaga za ukrašavanje
3 kašike C kakao praha

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu Šlag univerzalni Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Amalija

Kremisimo torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Patišpanj:
Umutiti čvrsto 5 belanaca i 5 kašika šećera, zatim dodati 5 izmućenih žumanaca i 5 kašika brašna, i kašičicu kakaoa da dobijemo braonkasti patišpanj.

Tako ponoviti 3 puta, jer nam je potrebno 3 patišpanja.

Fil:
Umutiti jedan margarin sa 6 žumanaca i 200 g šećera u prahu i tome dodati 200 g otopljene hladne čololade.

Zatim 200 g C krem šlaga izmiksati sa 3 dl hladnog mleka. Smesa mora biti čvrsta, probati i ako je potrebno dodati još mleka.

Kada smo šlag umutili, dodamo prethodni fil od margarina, šećera i žumanaca i čololade.

Zatim tortu filovati i ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da odstoji bar 3h u frižideru pre posluženja.