C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
16 jaja
16 kašika šećera
16 kašika oraha
8 kašika brašna
2 C praška za pecivo
1. Fil:
6 jaja
1 ceo i još 1/2 margarina
400 g šećera
400 g čokolade za kuvanje
2.Fil:
6 C šlag krema sa ukusom vanile
Za ukrašavanje:
euroblok

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Kremasta čokoladna torta

Veoma ukusna i kremasta torta u kojoj dominira čokoladni krem obogaćen blagim ukusom vanile.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore:
Umutit 4 belanca, dodati im 4 kašike šećera, a zatim i 4 žumanca muteći najsporijom brzinom miksera. Dodati 2 kašike brašna (ravne, ne prepune), 4 kašike orasa i 1/2 C praška za pecivo.

Sve izmešati varjačom, ne mikserom. Sve ponoviti još tri puta jer se peku 4 kore.

1. Fil:
6 jaja, 400 g šećera, 400 g čokolade i 1 ceo i 1/2 margarina za kolače istopiti na tihoj vatri. Dovoljno je da se sve sjedini, otopi i izjednači ne treba da se kuva.

Ovim filom premazati svaku koru i ostaviti da se ohladi (može se svaka kora staviti u frižider kako bi se ubrzao proces hlađenja).

2. Fil:
Na prve tri kore staviti po jedan C šlag krem od vanile, a preostala tri umutiti i premazati celu tortu.

Dekoracija:
Krupno narendati euroblok i posuti po torti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kad pravite kore za torte, brašno, orase, kakao i druge suve sastojke najbolje je sjediniti sa umućenim jajima varjačom jer će tako kore biti vazdušaste i rastresite kad se ispeku.