C Slatka tradicija

Sastojci
Za prvu koru:
6 belanaca
180 g C Šećera u prahu
150-200 g C Kokosovog brašna
1 kašičica alkoholnog sirćeta
Za drugu koru:
6 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica C Praška za pecivo
prstohvat soli
oko 70 ml tople vode
Za fil od lešnika:
2 kesice C Pudinga sa ukusom lešnika
700 ml mleka
6 kašika šećera
100 g margarina/putera
20 g C Šećera u prahu
3 kesice C Vanilin šećera
Za čokoladni fil:
1 kesica C Pudinga Čokolada
300 ml mleka
3 kašike šećera
50 g margarina/putera
20 g C Šećera u prahu
Za dekorisanje:
200 g C Šlag Univerzalni
oko 450 ml mleka ili gazirane vode

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kokosovo brašno Prašak za pecivo Puding sa ukusom lešnika Vanilin šećer Puding čokolada Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Vegetarijanka u kuhinji

Koko-čoko lešnik torta

Višeslojna torta divnih, nežnih boja, koja se topi u ustima i pleni svojim mirisom.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Najpre skuvati C Puding sa ukusom lešnika i C Čokoladni puding u mleku, uz dodatak šećera, po uputstvu sa kesice. Skuvane pudinge prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi na njima uhvatila korica, i iznesite ih na hladno (ne u frižider). Najbolje je staviti ih u najhladniju prostoriju, kako bi se što pre ohladili.

Nakon toga, možete krenuti sa izradom kora. Pre svega, odvojite belanca od žumanaca. Mutite belanca mikserom u sneg. Zatim, neprekidno muteći, dodajte C Šećer u prahu, i nastavite sa mućenjem. Kada belanca dobiju potrebnu čvrstinu, dodajte sirće i mutite još kratko vreme. Isključite i odložite mikser.

U dobijenu smesu dodajte 150-200 g C Kokosovog brašna i umešajte ga lagano varjačom ili spatulom, te lepo sjedinite. Dobijenu smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje (dimenzija, otprilike, 40 x 28 cm, odnosno, standardni veći pleh) i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C, 20-ak minuta. Kora odozgo treba da dobije finu, zlatnosmeđu boju. Pazite da je ne prepečete.

Za drugu koru umutite mikserom 6 žumanaca, zatim dodajte šećer i lepo umutite. Dodajte i trećinu pripremljene tople vode i mutite dok smesa ne krene da se zgušnjava i postane kremasta. Zatim dodajte so i ostatak vode, mutite još koju sekundu i isključite mikser. Dodajte brašno pomešano sa C Praškom za pecivo i lagano ga umešajte kašikom u smesu. Ja sam umesto kašike koristila isključeni mikser, odnosno njegove nastavke, jer se njima brašno lepo i brzo sjedini sa ostalim sastojcima.

Smesu izlijte u pleh iste veličine kao za prethodnu koru, takođe obložen papirom za pečenje. Pecite je u rerni zagrejanoj na 180°C 15-20 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnu, rumenu boju.

Pečene kore izvadite na krpu, odlepite papir sa njih, i preklopite ih krpom da se ne bi osušile. Dok se one hlade, vi se bacite na pripremu filova, ukoliko su pudinzi hladni. Ukoliko nisu, sačekajte da se lepo ohlade.

Za fil od lešnika umutite mikserom margarin (ili puter) kojem ste dodali tri kesice C Vanilin šećera i 20-ak grama C Šećera u prahu. Treba da postane penast. Zatim mu dodajte ohlađeni C Puding sa ukusom lešnika i sjedinite sve mikserom. Podelite smesu u posude na dva jednaka dela, a zatim iz obe posude odvojite po 2, 3 kašike fila i staviti u zasebnu posudu, jer će vam trebati za kasnije.

Za fil od čokolade takođe penasto umutite margarin (ili puter) uz dodatak 20-ak grama C Šećera u prahu, dodajte ohlađeni C Čokoladni puding i sve sjedinite mikserom u kremastu smesu.

Krajeve oba patišpanja malo isecite i poravnajte, a zatim ih oba prepolovite po dužini, i tako ćete dobiti četiri jednake šnite.

Na sredinu pravougaonog poslužavnika stavite jednu polovinu žutog patišpanja i premažite je polovinom fila od lešnika. Zatim preklopite patišpanjem sa kokosom, a preko njega nanesite sav fil od čokolade. Preko toga stavite drugu polovinu žutog patišpanja, pa preko njega fil od lešnika. Poklopite korom od kokosa i odozgo je premažite tanjim slojem fila od lešnika koji ste izdvojili sa strane. Odložite tortu u frižider.

Rashlađenu tortu dekorišite umućenim C Univerzalnim šlagom. Nemojte odmah pri mućenju dodati svu količinu tečnosti, da biste sami mogli odrediti željenu gustinu šlaga. Tortu vratite u frižider i ostavite je da odstoji bar nekoliko sati pre služenja, ali bi idealno bilo da odstoji preko noći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata