C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
30 kašika šećera
300 g mlevenih oraha
3 kašike prezle
3 kašike brašna
1,5 C praška za pecivo
250 g C šećera u prahu
1 margarin
4 kesice kapućina
400 g C šlaga
2 kesice C šlag krema sa ukusom čokolade
3 dl mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag univerzalni Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Kapućino torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 5 belaca sa 10 kašika šećera. Zatim dodati 100g mlevenih oraha 1 kašika prezli, 1 kasika brašna i pola praška za pecivo i lagano promešati.

Smesu sipati u pleh i peći, isti postupak ponoviti jos dva puta.

U odgovarajućoj posudi umutiti 15 žumanca sa 250g šećera u prahu, a zatim skuvati na pari.

U žumance dodati razmućen kapućino sa 3 kašike vode i ostaviti da se prohladi.

Posebno umutiti margarin pa sjediniti sa ohladjeni fil.

U posudi za mešanje umutiti 400g šlaga prema uputstvu sa kesice.

Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, krem šlag od čokolade, šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata