C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru 1:
6 belanaca
3 kašike brašna
50 pečenih mlevenih lešnika
Žutu fil:
12 žumanaca
1 l mleka
3 C pudinga
200 g šećera
3 kašike brašna
100 g bele čokolade
200 g margarina
70 g C šećera u prahu
Crveni fil:
400 g jagoda
2 C pudinga od jagoda
400 ml vode
200 g šećera
500 g C šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Puding sa ukusom jagode Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Kapri torta

Ovo je malo drugačiji bogatiji način za pripremu kapri torte, nije toliko težak za pripremu, ali zahteva pažnju.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg. Dodati šećer i umutiti mikserom.

Zatim dodati 3 kašike brašna i 50 g lešnika i to sjediniti drvenom varjačom.

Smesu sipati varjačom u okrugli kalup srednje veličine oblozen papirom za pečenje i peći 20 minuta na srednjoj vatri.

Isto ponoviti za 2 koru.

Žuti fil:
Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati brašno i C puding. Smesu sipati u zagrejano mleko kuvati na pari i neprekidno mesati dok se smesa ne zgusne.

Skloniti sa vatre i dodati u vruć fil izlomljenu čokoladu i promešati. Umutiti margarin i C šećer u prahu pa postepeno dodavati ohlađen fil.

Crveni fil:
Jagode očistiti i usitniti u secku ili blenderu. U vodu sipati jagode i šećer pa kad provri dodati puding i ostaviti da se hladi.

Tortu mazati sledećim redom: 1 kora - žuti fil - crveni fil - šlag - 2 kora - žuti fil - crveni fil - šlag.

Dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada umutite belanca dodati šećer pa mutiti mikserom. Pažljivo dodati brašno i lešnike, pa promešati varjačom, ako uzmete mikser smesa će splasnuti.