C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
9 belanaca
300 g šećera
2 kašike brašna
1 kašika sirćeta
Za fil:
600 ml mleka
2 C vanilin pudinga
300 g šećera
9 žumanaca
250 g margarina
200 g C šlag krema
200 ml kisele vode
Za žele:
500 g jagoda
300 g šećera
2 C pudinga od jagoda

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Puding sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Kapri torta

Voćna torta, lagana poslastica.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za koru 9 belanaca ulupati sa šećerom, dodati brašno i sirće. Na 180 stepeni peći oko 20 minuta.

Jagode pomešati sa šećerom, izgnječiti ih i staviti da se kuvaju. Kada provri, dodati puding, mešati i još vruć žele staviti preko hladne kore.

Fil:
Žumanca pomešati sa šećerom, umutiti,i dodati razmućen C puding vanila.

Mleko staviti da provri, dodati u mleko 300 g kristal šećera, kuvati, pa dodati smesu sa jajima i pudingom i kuvati da se dobije fina krema.

Kada se ohladi umešati margarin.

C Šlag krem ulupati u penu i namazati na fil.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Samo sledite uputstva, jednostavno se priprema, a veoma je ukusna.