C Slatka tradicija

Sastojci
1 veća kutija piškota
7 dl soka od jagode
2 kesice C pudinga od jagode
500 g jagoda
18 kašika šećera
1 margarin
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
150 g čokolade za kuvanje
C šlag beli

Naši proizvodi
Puding sa ukusom jagode Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Kapri torta

Za sve one koji vole spoj čokolade i voćnog fila.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jagode odmrznuti, pa im dodati malo soka od jagode i 9 kašika šećera. Kuvati dok jagode sasvim ne omekšaju.

U malo soka razmutiti puding od jagode, pa puding ukuvati na uobičajen način.

U okrugli kalup za torte poređati piškote natopljene u sok od jagode i preliti ih vrućim filom od jagode.

Mleko skuvati sa preostalim šećerom, pa mu dodati razmućeni puding od vanile. Skuvati na uobičajen način i ostaviti da se sasvim ohladi.

Margarin penasto umutiti, pa mu postepeno dodavati ohlađen fil od vanile kašiku po kašiku. Vanila fil naneti preko fila od jagode.

Čokoladu za kuvanje otopiti na laganoj vatri sa malo ulja, pa preliti preko fila od vanile.

Tortu ostaviti u frižideru preko noći da se filovi lepo sjedine i stegnu.

Sutradan skinuti obruč i tortu ukrasiti šlagom ili po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata