C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
200 g prepečenih samlevenih lešnika
100 g C šećera u prahu
100 g maslaca
2 dl soka od narandže
Fil:
1 litar mleka
3 C pudinga od vanile
3 kašike gustina
200 g šećera
200 g maslaca (margarina)
250 g jafa keksa višnja
300 g malina
C šlag za ukrašavanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Juliana

Jafa torta s malinama

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sve sastojke za koru sjediniti uz postepeno dodavanje soka jer možda neće trebati sve.

Gustin i puding sjediniti pa odvojiti od 1 litre malo i razmututi, a ostatak staviti da provri sa šećerom.

Polako ulivati puding i mešati dok se nezgusne.

Maslac (margarin) umutiti, pa kad se puding prohladi polako ga dodavati u umućen margarin, mutiti.

Na koru staviti pola fila, pa na fil jafu tako da je čoko deo okrenut na dole.

Zatim staviti smrznute maline, pa ostatak fila i na kraju ukrasiti ulupanim šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Drugi deo fila stavljati malo po malo, da se maline ne bi pomerale.