C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
1,5 kašika griza
1 kašika brašna
3 kašike C kakaoa
1/2 kašike C praška za pecivo
1 narandža
Za žuti fil:
2,5 dl mleka
1 C puding od vanile
3 kašike šećera
3 štangle bele čokolade
125 g margarina
Za braon fil:
2,5 dl mleka
1 C puding od čokolade
3 kašike šećera
3 štangle čokolade za kuvanje
125 g margarina
Dodatno:
oko 200 g jafa keksa
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Kakao prah Pšenični griz Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Jafa krem torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Mikserom penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte 1 po jedno žumance.

Kada se šećer otopi lagano umešajte griz i mešavinu brašna, kakaoa i peciva.

Dobro sjedinjenu smesu sipajte u okrugli pleh prekriven pek folijom i pecite koru 15-20 min. na 180 stepeni.

Ispečenu koru prelijte nastruganom korom pola narandže (predhodno dobro oprane) i sokom od cele narandže.

Za žuti fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte u preostalo zaslađeno mleko kao svaki puding.

U još vruć puding dodajte čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre.

U mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.

Za braon fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte sa preostalim zaslađenim mlekom.

U vruć puding dodajte čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre.

U mlak krem dodajte margarin i sve dovbro umutite mikserom.

Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, preko premažite žutim kremom, pa poređajte jafa keks sa čokoladom okrenutom na dole, preko jafa keksa premažite braon fil.

Celu tortu premažite umućenim šlagom i ostavite da se dobro ohladi i stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata