C Slatka tradicija

Sastojci
400 g jagoda
100 ml soka od pomorandže
30 g C šećera u prahu
200 g C šlaga
200 g krem sira
450 g piškota

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Italijanski tiramisu

Voćna i kremasta torta bez pečenja. Pravo osveženje za sve ljubitelje jagoda.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Crveni fil:
Izmiksajte jagode, sok od pomoradže i 2 kašike C šećera u prahu u blenderu dok ne dobijete glatku smesu.

Beli fil:
Umutite sir i preostali C šećer u prahu. Smesi dodajte prethodno umućeni šlag.

Na okruglo postolje za torte ređajte red piškota potopljenih u sod pomorandže, red fila od sira (beli fil), pa red mikasnih jagoda (crveni fil).

Ponavljajte postupak dok ne potrošite materijal.

Tortu ukrasite C šlagom po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Piškote u soku od pomorandže držite 20-ak sekundi kako ne bi bile tvrde, ali ne ni previše meke. Piškote kasnije dodatno dobiju na vlažnosti zbog kremastih filova.