C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
16 belanaca
16 kašika šećera
8 kašika brašna
12 kašika mlevenih oraha
4 kašike seckanih oraha
4 kesice C praška za pecivo
200 ml mleka
Za I i II fil:
16 žumanaca
8 kašika šećera
1,5 l mleka
4 kašike C čvrstina
4 kašike brašna
100 g čokolade
375 g margarina
100 g C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
Za III fil:
400 g oraha
200 ml mleka
2 kašike brašna
100 g čokolade
125 g margarina
3 kašike šećera
50 g C šećera u prahu
Za ukrašavanje:
400 g C šlag krema belog
400 ml mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Čvrstin Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Interkontinental torta

Veoma ukusna i izdašna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutiti 4 belanaca u čvrst sneg. Dodati 4 kašike šećera i nastaviti sa mućenjem.

Dodati 2 kašike brašna, 3 kašike mlevenih oraha, 1 kašiki seckanih oraha, i 1 C prašak za pecivo. Sve lagano promešati.

Obložiti tepsiju pek papirom i staviti smesu. Peći dok neporumeni. Ispeći još 3 kore. Ukupno 4.

Staviti da se kuva mleko. Umutiti malo žumanca sa šećerom dok se rastopi. Dodati 2 dl mlakog mleka od onih 1,5 l), brašno i gustin.

Promešati da nema grudvica. Kad mleko provri usuti žumanca i skuvati. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti penasto margarin i C šećer u prahu, dodati kašiku po kašiku ohlađenog fila. Podeliti na 2 dela.

U jedan dodati C vanilin šećer, a u drugi otopljenu čokoladu na pari.

Staviti mleko da se kuva, dodati orahe, šećer, umućeno brašno sa malo mleka. Dodati čokoladu u vruće da se otopi.

U ohlađeno umutiti margarin i C šećer u prahu.

Filovanje:
Kore pre filovanja preliti hladnim mlekom.

Filovati kora, crni fil, kora, žuti fil, kora, fil sa orasima, kora.

Umutiti C šlag i mleko i ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata