C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
1 šolja šećera
3 kesice C želatina
500 g C šlaga
250 g mlevenog keksa
1 kesica C sladoleda od jagode eskimko
1 kesica C sladoleda straćatela eskimko
Dekoracija
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Želatin Šlag univerzalni Šlag classic Eskimko sa ukusom jagode Eskimko sa ukusom stracciatella

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Eskimko torta

Osvežavajuća kremasta torta sa sladoledom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri.

Posebno pomešajte kesice C želatina sa malo vode i ostavite da nabobri.

Nabobreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica.

Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake (da može nožem da se seče).

Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta. Umućenu smesu podelite na tri dela.

U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači. Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.

Sladoled od jagode umutite sa decilitrom vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.

I na kraju C sladoled straćatela umutite sa 100 ml vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.

Ostavite nekoliko sati u frižideru dase stegne, pa ukrasite C šlagom. Secite i poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata