C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike C griza
1/2 kesice C praška za pecivo
Preliv:
300 ml toplog mleka
4 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
Fil 1:
žumanca 6 komada
4 kašike C prah šećera
125 g margarina
Fil 2:
400 ml mleka
1 kesica C pudinga od jagode
125 g margarina
150 g C šećera u prahu
Fil 3:
400 ml mleka
1 kesica C pudinga od čokolade
125 g margarina
150 g C prah šećera
2 kesice C šlag krema od vanile

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu Puding sa ukusom jagode Puding čokolada Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vanja

Duga torta

Lagana torta

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Umutiti belanca sobne temperature u sneg, postepeno dodavati šećer, dobro sjediniti.

Potom lagano dodati ostale sastojke, peći u zagrejanoj pećnici na 200 C oko 15-20 minuta.

Ohlađenu koru preliti sa prelivom koji smo predhodno prokuvali.

Fil 1:
Skuvati na pari umućena žumanca sa sećerom, ohladiti i spojiti sa ulupanim margarinom.

Fil 2:
Skuvati C puding od jagode, ohladiti i spojiti sa ulupanim margarinom i C šećerom u prahu ,takođe i fil 3 pripremiti na isti način, posebno umutiti šlag po uputstvu sa kesice.

Filovati: kora-fil1, fil-2, fil-3 i naneti šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje napraviti dan ranije.