C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
8 jaja
130 g C čvrstina
130 g brašna
4 kašike C kakaoa
8 kašika šećera
1 C prašak za pecivo
Za sirup:
3 dl vode
7 kašika šećera
1 dl toplog mleka
1 kašika C slatkog kakaoa
Za fil:
5 jaja
250 g šećera
150 g čokolade za kuvanje
250 g maslaca
C šlag krem od čokolade za premaz torte
ukrasi po izboru

Naši proizvodi
Čvrstin Kakao prah Prašak za pecivo Kakao prah Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Crna čokoladna torta

Tri kore i dva reda bogatog fila čine ovu tortu posebnom za naša nepca.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Fil:
Umutiti jaja sa šećerom pa ih kuvati na pari. Kada počne da se zgušnjava dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti sa mešanjem.

Fil će možda biti malo ređi kada se čokolada otopi, ali bez brige - zgusnuće se. Mešati.

Fil je gotov kada žicom povučete po dnu šerpe, a ona ostavi trag. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa dodati maslac isečen na kockice i sve lepo umutiti.

Kora:
8 belanaca umutiti u čvrst sneg. Žumanca umutiti sa šećerom pa umućenim žumancima dodati sneg od belanaca. Lagano sjediniti da se zadrži zračnost smese.

Suve sastojke prosejati pa dodati ovoj smesi i sve lagano izmešati.

Masu izliti u podmazan okrugli pleh (28cm) sa obručem koji se skida i peći u rerni oko 20 minuta zavisno od rerne. Proveriti čačkalicom.

Za to vreme skuvati šećer i vodu za sirup - da vri 2-3 minuta. U toplo mleko razmutiti C kakao i dodati slatkoj vodi i mešati da se sve lepo poveže. Gotovu koru preseći na 3 dela.

Ređati kora - sirup - fil - kora - sirup - fil - kora - sirup.

Premazati umućenim C šlag kremom i ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata