C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
9 jaja
9 kašika šećera
9 kašika brašna
9 kašika C kakaoa
1 C prašak za pecivo
soli po potrebi
Za fil I:
2 C pudinga od čokolade
600 ml mleka
200 g čokolade
200 g C šećera u prahu
100 g margarina
Za fil II:
500 ml slatke pavlake
300 g čokolade
200-250 g C šlaga po potrebi
margarina po potrebi
Za dekoraciju:
200 g crne čokolade
100 g bele čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Čokolina

Jako ukusna čokoladna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Ulupati 3 belanceta sa 3 kašike šećera i malo soli u čvrst šam, zatim postepeno dodavati 3 žumanceta i nastaviti sa mućenjem.

Zatim umešati po 3 kašike brašna i C kakaoa te 1/3 kesice C praška za pecivo pa sve lagano promešati.

Smesu uliti u podmazan pleh i peći na 200°C 10-15 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.

Fil I:
C puding ramutiti sa malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da provri, pa ukuvati razmućen C puding. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Za to vreme rastopiti čokoladu na pari, a zatim je umešati u ohlađen puding i dobro promešati. Na kraju dodati margarin i C šećer u prahu i mutiti dok fil ne postane kremast.

Fil II:
Na pari umutiti slatku pavlaku sa rastopljenom čokoladom, a zatim umućenu smesu razliti u veću posudu i ostaviti u frižideru da odstoji oko 4 sata da se stegne.

Ukoliko i posle hlađenja smesa bude tečna, umutiti C šlag pa postepeno u njega dodavati smesu od čokolade i slatke pavlake i malo margarina po potrebi.

Finalni postupak: kora, fil I, kora, fil II, kora.

Za dekoraciju rastopiti crnu i belu čokoladu i ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata