C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
12 belanaca
12 kašika šećera
300 g mlevenih oraha
3 kašike prezli
4 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
Za fil:
1, 2 l mleka
12 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
3 kesice C pudinga od vanile
12 žumanaca
300 g maslaca
200 g C šećera u prahu
100 g čokolade
100 g mlevenog keksa
Za glazuru:
150 g čokolade
30 g margarina
3 kašike ulja
Za dekoraciju:
C šlag sa ukusom slatke pavlake
nekoliko komada jafa keksa
nekoliko rolera
Još:
200 g jafa keksa
malo soka od pomorandže

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Čokoladni užitak

Kalorijska bomba bogata različitim čokoladnim ukusima i aromama u kojima će uživati sva čula.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Belanca i šećer umutiti u čvrst šam. Posebno sjediniti mlevene orahe, prezle, brašno i prašak za pecivo. Polako dodavati u umućen šam, uz lagano mešanje.

Masu ujednačiti, pa sipati u pleh od šporeta obložen pek- papirom. Koru peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Ostaviti da se sasvim ohladi.

Litar mleka sipati u dublji sud, pa mu dodati šećer i C vanilin šećer i staviti da provri. U preostalih 200 ml mleka dodati pudinge i žumanca i umutiti mikserom da nema grudvica.

Zatim sipati u mleko koje vri i skuvati gust fil. Ostaviti ga da se ohladi na sobnoj temperaturi prekriven providnom folijom.

Umutiti maslac i C šećer u prahu, pa dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila, uz neprekidno mućenje.

Dobijeni fil podeliti na tri jednaka dela. U prvi dodati otopljenu čokoladu, u drugi mleveni keks, a treći ostaje isti - od vanile (bez dodataka).

Ohlađenu koru podeliti na dva jednaka dela (trake). Prvu lentu kore staviti na tacnu, poprskati sa malo pomorandžinog soka, pa premazati filom od plazme.

Jafa keks umočiti na kratko u sok od pomorandže, pa ređati preko fila od plazme tako da čokoladnim delom bude okrenut ka dole. Preko poređane jafe premazati čokoladni fil.

Zatim staviti drugu koru, poprskati i nju sa malo soka, pa premazati vanil kremom.

Čokoladu, margarin i ulje otopiti na slaboj vatri, malo prohladiti, pa preliti preko.

Sačekati da se glazura stegne, pa tortu ukrasiti po svojoj želji šlagom, jafa keksom i rolerima.

Modlicama za kolače od jafa keksa mogu se napraviti interesantni oblici (srca, zvezdice), pa se njima sa strane može ukrasiti torta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata