C Slatka tradicija

Sastojci
Za 2 kore:
210 g brašna
2 kašičice vanila arome
2 jaja sobne temp.
112 g ulja
240 g mleka sobne temp.
1 kašičica soli
1 C prašak za pecivo
2 kašičice C sode bikarbone
90 g C kakao praha
400 g šećera
237 g kuvane domaće kafe
Za fil:
300 g čokolade za kuvanje
300 ml slatke pavlake
1 margarin za kolače ili maslac
1 kesica C šlaga
200 g prženih seckanih lešnika

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelka

Čokoladna torta sa lešnicima

Za sve ljubitelje čokolade ovo je pravi recept! Sočne čokoladne kore i bogat, kremast fil sa lešnicima ulepšaće svačiju trpezu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8-10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Priprema kore:
U posudi pomešati sve suve sastojke. U drugoj posudi pomešati vlažne sastojke (mleko, ulje, vanilu) i postepeno ih dodavati suvim sastojcima.

Zatim dodati i kuvanu kafu i nastaviti sa mućenjem dok se smesa ne sjedini. Smesu podeliti na dva dela.

Peći koru na 180 stepeni dvadesetak minuta u srednjem dubljem plehu koji ste predhodno namazali uljem i posuli brašnom.

Priprema fila:
Ugrejati slatku pavlaku (ne sme da provri) i sa njom preliti seckanu čokoladu za kuvanje. Kada se čokolada otopi ostaviti da se skroz ohladi.

C šlag umutiti po uputstvu sa kesice i ostaviti sa strane. Penasto umutiti margarin i u njega postepeno dodavati ohladjenu čokoladu.

Zatim dodati i umućen šlag, ali ne mutiti više mikserom vec varjačom.

Podeliti fil na dva dela pa u jedan deo sipati seckane lešnike.

Filovati kore i dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada izvadite kore iz rerne, ostaviti ih da se skroz ohlade pa tek onda vaditi iz kalupa ili dubljeg pleha. Kako bi ste znali da li su kore pečene, proveravate sa čačkalicom, možete izvaditi i malo ranije kpru iz rerne, tj.ako na čačkalici ostaje malo mokar trag, takva kora je sočnija i više se oseti kafa nego kada koru skroz ispčete. Tečni sastojci su izraženi u gramima, a ne u mililitrima i to nije greska, izmerite ih na vagici.