C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika C kakao
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
Preliv:
300 g šećera
200 ml vode
1 narandža
Fil:
1 l mleka
20 kašika šećera
18 kašika C čvrstina
250 g margarina
100 g čokolada
1 C vanilin šećer
Još:
2 pakovanja jafe
180 g C šlag krem

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Antoneta

Čokoladna torta sa jafom

Jako ukusna torta, lako se priprema, kombinacija narandže i čokolade je fenomenalna.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera. Kada se dobro umuti šlag od belanca, dodavati postepeno 6 žumanca, 5 kašika brašna, 1 kašika C kakaoa, 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer.

Peći na 200 stepeni 20 minuta.

Napraviti šerbet od 300 g šećera, 200 ml vode i 1 ceđene narandže.

Fil:
Na vatri staviti 500 ml mleka sa 20 kašika šećera da provri, 18 kašika C čvrstina pomešati sa ostatkom hladnog mleka, i postepeno dodavati u mleko koje vri.

Dobijeni fil staviti da se malo ohladi. Umutiti 1 margarin, u kome se dodaje postepeno poluohladjen fil.

Ovako dobijenu smesu podeliti na dva dela, u jedan deo dodati 1 C vanilin šećer, a u drugi 100 g otopljene čokolade.

Koru podeliti na dva dela i početi sa filovanjem.

Ja sam išla sledećim redosledom: kora, šerbet, čokoladni fil, jafa, kora, šerbet, žuti fil, jafa, šlag krem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jako je bitno da se C čvrstin i mleko lepo umešaju, da se kasnije tokom spremanja fila ne stvore grudvice.