C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
1/2 C praška za pecivo
200 ml čokoladnog mleka
Za I fil:
4 jaja
100 g C prah šećera
200 g margarina
150 g mlevenog keksa
150 g čokolade za kuvanje
4 kašike šećera
Za II fil:
2 kesice C šlag krema od čokolade
200 ml mleka
Za glazuru:
2 jaja
4 kašike šećera
200 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Čokoladna torta

Sočna, kremasta i veoma ukusna, a pritom vrlo jednostavna za pripremu. Čokoladni užitak!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Uključite rernu da se zagreje. Umutite belanca u čvrst sneg i dodajte šećer malo po malo, a zatim ostale sastojke.

Smesu stavite u okrugli pleh prethodno podmazan sa malo margarina i brašna, a možete da koristite i papir za pečenje.

Koru pecite 15 min., na 180 stepeni.

Prvi fil:
Umutite belanca sa šećerom. Čokoladu istopite na pari. U belanca postepeno dodajte žumanca, a zatim dodajte i vruću čokoladu i lagano sjediniti smesu.

U drugoj posudi izmutite margarin i C prah šećer i toj smesi lagano dodajte jaja i čokoladu, a na kraju u smesu dodajte i mleveni keks.

Za drugi fil umutite samo C krem šlag s mlekom u čvrstu kremu.

Za glazuru je potrebno da umutite jaja i šećer, te da ih prokuvate na pari, potom dodajte i čokoladu i lagano mešajte dok ne dobijete sjajnu glazuru.

Kada je glazura gotova, na poslužavnik stavite koru, prelijte je čokoladnim mlekom, stavite prvi čokoladni fil, pa čokoladnu kremu i na kraju prelijte glazurom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prosto ova torta je toliko savršena da ne treba ništa menjati. Uživajte!