C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
9 jaja
9 kašika šećera
6 kašika brašna
3 C praška za pecivo
3 kašičice C kakao
Za preliv:
Čokoladno mleko
Za fil:
4 C pudinga od čokolade
1 l mleka
150 g margarina
150 g C šećera u prahu
200 g čokolade
Za odozgo:
500 g C šlag

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding čokolada Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Čokoladna torta

Neodoljiva sočna torta kojoj ljubitelji čokolade ne mogu odoleti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30 parčeta
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutiti 3 jaja sa 3 kaśike šećer zatim dodati kašičicu kakao, 2 kaśike brašna i jedan prašak za pecivo. Izliti u pleh fi 24 i peçi koru 15 min. Na isti način ispeći jos 2 kore.

U litar provrelog mleka ukuvati prethodno razmućena 4 C pudinga. Zatim u vruću smesu dodati čokodu. Kada se fil ohladiti dodati umućen margarin sa śećom u prahu i sve sjediniti.

Umutiti C šlag. Svaku koru premazati čokoladnim mlekom.

Filovanje torte: Kora-čokoladni fil-kora-čokoladni fil-kora čokoladni fil ślag.

Dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da torta odstoji 3-4h u frižderu da bi se ukusi sjedinili ili propremiti tortu dan ranije.