C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
8 belanaca
10 kašika šećera
10 kašika brašna
prstohvat soli
4 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 kašičica cimeta
200 ml jogurta
200 ml ulja
300 ml čokoladnog mleka
Fil I:
8 žumanaca
200 g šećera
2 C vanilin šećera
100 ml mleka
100 g mleka u prahu
200 g putera
200 g čokolade u prahu
100 g mlevenih lešnika
200 ml slatke pavlake
Fil II:
400 ml slatke pavlake
1 C šlag
100 g kisele pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna napolitanka

Savršena.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore:
Belanca sa malo soli umutiti u čvrst šlag. Zatim, postepeno dodavati šećer i vanil-šećer muteći sve dok se šećer ne otopi.

Umešati ulje, jogurt i mešavinu brašna, C praška za pecivo, C kakaoa i cimeta pa promešati.

Smesu sipati u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 160 C dok testo ne porumeni.

Pečenu koru natopiti čokoladnim mlekom, a zatim je uzdužno preseći napola.

Fil I
Penasto umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom i kuvati na pari dok šećer ne otopi.

Dodati mleko i mleko u prahu i nastaviti sa kuvanjem na pari dok se ne zgusne.

Potom dodati čokoladu u prahu i promešati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata