C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
350 g seckanih lešnika
10 belanaca
15 kašika šećera
1 kašika sirćeta
2 kašike brašna
500 g eurokrema
Krem:
10 žumanaca
10 kašika šećera
2 C pudinga od čokolade
4 kašike brašna
1 l mleka
300 g maslaca
100 g C šećera u prahu
250 g crne čokolade
1 C vanilin šećer
Glazura:
200 g bele čokolade
3 kašike mleka

Naši proizvodi
Puding čokolada Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milijana

Čokoladna lešnik torta

Ova torta je pogodna za različite proslave jer je izuzetno slasna, kremasta i fina, pravi izbor za ljubitelje punog ukusa kombinacije čokoladnog krema i lešnika.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20-25
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom i sirćetom i umešati brašno. Pleh obložiti papirom za pečenje i posuti seckanim lešnicima, preko njih sipati umućenu smesu od belanca.

Sušiti na 150 stepeni oko 70 minuta. Gotovu koru okrenuti da lešnici budu gore.

Skinuti pek papir od kore i dok je još topla preko nje, preko lešnika, namazati eurokrem.

Žumanca umutiti sa šećerom, dodati C puding i brašno, pa sve ukuvati u mleku. Dodati otopljenu crnu čokoladu i kad se prohladi, umešati maslac umućen sa C šećerom u prahu i vanilom.

Koru prepoloviti i filovati donju pa gornju, sa tim da fil preko prve, donje kore bude deblji u odnosu na fil preko druge, gornje kore.

Napraviti glazuru od bele čokolade i premazati preko torte.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto glazure od bele čokolade, u redu je da se torta premaže i C šlagom.