C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
7 jaja
9 kašika šećera
5 kašika ulja
5 kašika brašna
3 kašike C kakaoa
2 kašičice C praška za pecivo
2 kašike vode
Za krem:
700 ml mleka
5 kašika šećera
2 C pudinga od čokolade
2 kašike C kakaoa
100 g čokolade za kuvanje
125 g margarina
C šlag

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding čokolada Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Čokoladna kremasta torta

Fenomenalni zalogaji koji se tope u ustima, torta koja će posebno oduševiti čokoljupce, ali će osvojiti i sve ostale sladokusce...

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U dublju posudu mikserom mutite jaja sa šećerom dok se šećer ne otopi.

Smanjite mikser, pa dodajte ulje, mutite minut-dva, pa dodajte vodu i na kraju mešavinu brašna, C peciva i C kakaoa i sve dobro izmešajte varjačom ili kašikom.

Smesu sipajte u najveći pravougaoni pleh od rerne, prekriven pek papirom i pecite koru na 180-200 stepeni oko pola sata (probajte čačkalicom).

Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

U poseban sud rastvorite puding i kakao sa 300 ml mleka, a ostatak mleka sa šećerom stavite da provri.

U provrelo mleko zakuvajte puding, pa kuvajte dok se ne zdusne.

Na kraju dodajte čokoladu, sklonite sa vatre, mešajte dok se čokolada ne otopi i u mlak krem dodajte margarin.

Sve dobro izmiksajte dok ne postane kremasto.

Ohlađenu koru izvadite iz pleha, sklonite papir i po dužini isecite dva puta, tako da dobijete 3 kore.

Moj pleh je baš dugačak, tako da sam od širine "izvukla" još jednu (četvrtu koru). Na dužu tacnu stavite prvu koru, pa je premažite kremom...

Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore i krem.

Poslednju koru takođe premažite kremom, a ja sam je ukrasila i umućenim C šlagom, ali nije obavezno.

Tortu ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kao što sam i u pripremi napomenula šlag se može a i ne mora staviti. Naravno da je uvek lepše i ukusnije sa C šlagom.