C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
3 jaja
100 g glatkog brašna
4 supene kašike vruće vode
120 g C Šećera u prahu
1 kesica C Vanilin šećera
1 puna kašičica C Praška za pecivo
30 g C Kakao praha
prstohvat soli
mleko za natapanje kora
Za fil:
180 g C Šlag krema sa ukusom vanile
350 ml hladnog mleka

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Vegetarijanka u kuhinji

Čoko-vanila torta

Čokoladni biskvit i fil od vanile koji je zapravo samo umućeni C Šlag krem sa ukusom vanile.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg.

U drugoj posudi mikserom penasto umutite žumanca, a zatim postepeno dodajte vruću vodu ne prekidajući mućenje.

Zatim dodajte C Šećer u prahu i C Vanilin šećer, i dalje muteći.

Postepeno dodajte brašno pomešano sa solju, C Praškom za pecivo i C Kakao prahom. Smesa će biti baš gusta. Sjedinite je mikserom.

Nakon toga, u tu smesu umešajte sneg od belanaca uz pomoć spatule ili kašike.

Dobijenu smesu izlijte u pleh (40x28) obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C 10-15 minuta, odnosno, dok ne vidite da je dobro pečeno.

Pečenu koru odmah odvojite od papira za pečenje i umotajte u krpu, da se ne suši.

C Šlag krem sa ukusom vanile umutite sa mlekom, po uputstvu sa kesice.

Ohlađenu koru isecite uzdužno na tri jednake šnite.

Stavite prvu koru na poslužavnik i dobro je pokvasite sa nekoliko kašika mleka, pa je premažite trećinom šlaga.

Tako uradite i sa drugom i trećom korom, pa na kraju premažite celu tortu šlagom.

Stavite je u frižider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata