C Slatka tradicija

Sastojci
250 g margarina
300 g čokolade
8 jaja
150 g mlevenog keksa
200 g šećera
1 l mleka
10 kašika šećera
4 C pudinga od čokolade
250 g margarina
100 g čokolade
3 C šlaga od čokolade

Naši proizvodi
Puding za torte i kolače sa ukusom čokolade Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Istopiti margarin i čokoladu. Ohladiti.

Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca sa šećerom.

U umućena belanca dodavati po kašiku ohlađene čokolade. Kad to lepo umutimo, dodajemo po 1 žumance i dalje mutimo.

Kad smo sve sjedinili dodamo mleveni keks. Od ove smese pečemo 3 kore, na 200 stepeni, 15 minuta.

Fil:
Od litre mleka odvojiti 200 ml i u to umešati pudinge, a ostalo mleko staviti da se kuva sa šećerom.

U provrelo dodati, uz stalno mešanje mleko sa razmućenim pudingom. Skuvati i ohladiti.

U ohlađen fil umešati margarin.

Ređati koru, 1/3 fila, druga kora, 2/3 fila, treća kora 3/3 fila.

Šlag pripremiti po uputstvu sa kesice.

Celu tortu premazati i ukrasiti C šlagom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata