C Slatka tradicija

Sastojci
Za biskvit:
2 jaja
2 kašike šećera
1 kašika C kakao praha
1 C prašak za pecivo
Čoko krema:
1,2 l mleka
4 C pudinga sa ukusom čokolade
200 g čokolade za kuvanje
6 kašika šećera
500 g C šlag krema od čokolade
Ganaš krema:
200 g čokolade za kuvanje
200 g C šlag krema od čokolade
150 ml mleka
Ganaš glazura:
200 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Čoko torta

Vrlo jednostavna, kremasta torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za biskvit umutiti jaja penasto sa šećerom. Dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Špatulom lagano promešati.

Masu izliti u okrugli kalup (22cm) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Čoko krema:
Od 1,2l odvojiti 200 ml i ostaviti sa strane. Ostatak staviti da provri sa 6 kašike šećera.

U 200 ml razbiti 4 C pudinga i sipati u provrelo mleko. Kad se zgusne, skloniti za vatre.

U vruće dodati 200 g izlomljene čokolade, mešati da se istopi i ostaviti sa strane da se potpuno ohladi.

Posebno umutiti C šlag krem, i postepeno dodavati ohlađeni puding. Pripremljenu smesu sipati preko kore.

Za ganaš kremu izmutiti 200 g C šlag krema sa 150 ml hladnog mleka i dodati otopljenu čokoladu. Sipati preko čoko kreme.

Za ganaš glazuru slatku pavlaku zagrejati do vrenja, sipati preko izlomljene čokolade, mešati da se lepo istopi i ostaviti da se malo prohladi.

Kad se prohladi, sipati preko ganaš kreme.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta mora da prenoći u frižideru, da bi se lepo stegla.