C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
10 jaja
40 g kakaoa
200 g šećera
200 g brašna
Fil 1:
1 l mleka
50 g brašna
2 C čokoladna pudinga
300 g šećera
1 maslac
200 g crne čokolade
Fil 2:
1,2 kg mešanog voća (jagoda, kupina i malina)
300 g šećera
3 C pudinga od jagode
200 g šećera za lajter
300 g C šlaga
100 g čokolade za ukrašavanje

Naši proizvodi
Kakao prah Puding čokolada Puding sa ukusom jagode Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Čoko šumsko voće torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Koru spremiti od navedenih sastojaka, peći u četvrtastom plehu 35 minuta na 180 C.

Ohlađenu koru preseći na 3 korice. Lajter kuvati: 200 ml vode i 200 g šećera.

Ohlađenim lajterom trenkujemo svaku koricu.

Od navedenih sastojaka skuvati fil 1 i ohlađeno dodati u već umućen maslac.

Mućenje nastaviti dok se fil ne ujednači.

Fil 2 :
Kuvati voće sa šećerom 15 minuta i dodati 3 razmućena jagoda pudinga sa vodom.

Nakvašenu koricu filovati sa okruglim špricem. Fil 1 i fil 2 dužinom cele korice kao trake. Dok filovima ne pokrijemo celu koricu.

Tako i sa 2 koricom. 3 koricu premazati čokoladnim filom.

Ohlađenu tortu šlagirati sa 300 g šećera i ukrasiti struganom čokoladom .

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ko nije siguran da iseče koricu, neka umuti i peče 3 korice posebno. Navedene sastojke neka podeli sa tri!