C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanj:
4 jaja
100 g šećera
200 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
4 kašičice brašna
1 C prašak za pecivo
Sos od malina:
300 g malina
200 g šećera
1 C puding od maline
200 ml vode ili soka koji otpuste zaleđene maline
Za fil:
500 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
1 kašičica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom maline Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Čoko mousse torta sa malinama

Fantastičan spoj čokolade i malina.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Patišpanj:
Žumanca i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca. Peći oko 20 min. na 180C.

Sos od malina:
U posudu staviti maline, šećer i 100 ml vode ili soka od maline, prokuvajte i kada se šećer otopiu, dodati puding od maline razmućen u 100 ml vode ili soka od maline . Kuvati dok se ne zgusne.

Fil:
Slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrevati na laganoj vatri mešajući dok ne provri. Pečeni patišpanj izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao preliti ga toplim filom.

Fil je redak ali će se stegnuti u frižideru nakon nekoliko sati.

Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi. Služiti uz slatku pavlaku.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu napraviti 1 dan pre služenja.