C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
800 g šećera
350 g mlevenog keksa
150 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 l mleka
3 C pudinga sa ukusom vanile
3 C vanilin šećera
350 g margarina
100 g crne čokolade
50 g mleka u prahu
400 g C šlag krema

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko mleveni keks

Torta bogatog ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Patišpanj:
Umutiti 10 belanaca u čvrst šam, zatim dodati 350 g šećera, umutiti.

Zatim dodati 150 g mlevenog keksa, 150 g mlevenih oraha i 2 kašike brašna lagano mešajući špatulom.

Smesu rasporediti u plehu 40x40 i peći na 180 C 10-tak minuta.

Fil:
Skuvati 3 C pudinga sa 1 l mleka, 350 g margarina i 3 C vanilin šećera i ostaviti da se ohladi.

U međuvremenu skuvati 10 žumanca na pari sa 100 g šećera.

Ohlađeni puding umutiti, zatim dodati 350 g margarina i žumanca na pari.

Umutiti lepo smesu pa podeliti na dva dela, u jedan dodati 100 g mlevenog keksa i 50 g mleka u prahu, a u drugi dodati 100 g mlevenog keksa i 100 g čokolade.

Ohlađenu koru iseći na 4 šnita i filovati: kora - crni fil - kora - žuti fil - kora - crni fil - kora žuti fil.

Ostaviti da se stegne i našlagirati šnit po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta je još lepša ako dodate u fil malo slatke pavlake.