C Slatka tradicija

Sastojci
Osnova od keksa:
120 g maslaca
100 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
120 ml gaziranog soka od pomorandže
Čiz fil:
400 g krem sira
160 g C šećera u prahu
180 g kisele pavlake 20% mm
250 ml slatke pavlake
1 kesica C želatina + 50 ml hladne vode
Preliv od malina:
300 g malina
300 ml vode
100 g šećera
1 kesica C želatina + 100 ml hladne vode

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Čizkejk sa malinama

Jednostavno, a osvežavajuće.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Osnova od keksa:
Izmiksajte maslac i C šećer u prahu. Dodajte mleveni keks i još malo izmiksajte. Sipajte sok, promešajte i smesu izručite u kalup veličine 22 cm. Izravnajte i ostavite u frižider da se hladi dok pripremate fil.

Čiz fil:
C Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Krem sir i C šećer u prahu sipajte u sud i varjačom promešajte. Možete i mikserom, najmanjom brzinom na 4-5 sekundi.

Slatku pavlaku posebno izmiksajte u čvrst šlag. Postepeno dodajte u krem sir i mešajte da se sve sjedini. Na isti način dodajte i čašu kisele pavlake.

Nabubreli želatin zagrejte u mikrotalasnoj na 4-5 sekundi. U želatin sipajte kašiku čiz fila, dobro promešajte pa sve sipajte u fil.

Dobro promešajte i izručite preko osnove od keksa. Vratite u frižider na hlađenje.

Preliv od malina:
C Želatin prelijte sa 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Maline i 300 ml vode stavite u blender i dobro izmiksajte.

Preručite u šerpu i dodajte šećer. Stavite da se kuva. Kada počne da vri, kuvajte još nekih 4-5 minuta.

Skidajte penu koja se stvorila na površini. Sklonite sa vatre i kroz cediljku procedite preliv. Dodajte nabubreli želatin, promešajte i ostavite 5 minuta da se malo prohladi.

Za to vreme možete nastaviti da kašikom skidate penu, ako je preostala.

Čiz izvadite iz frižidera i polako sipajte preliv. Najbolje je da to radite većom kutlačom.

Pažljivo prebacite u frižider i ostavite najmanje na 3-4 sata, da se ohladi i stegne.

Tankim nožem pređite po ivicama kalupa i skinite obruč.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koristim obruč koji stavim direktno na tacnu. Ovog puta nisam stavila papir za pečenje već sam nožem odvojila čiz od ivice, pa onda skinula obruč. Nekada procedim ceo preliv, a nekada samo polovinu, da bi mi ostale one sitne semenkice, zbog same strukture preliva. Ako ne volite da ih osetite pod zubima, svakako je predlog da procedite celu količinu. Ako koristite zamrznute maline, nije potrebno prethodno da ih odmrzavate, već ih u blenderu prelijte toplijom vodom i onda izblendajte.