C Slatka tradicija

Sastojci
Fil:
200 g C šećera u prahu
0,5 l slatke pavlake
400 g maskarponea sira
mala čaša kisele pavlake
Kora:
125 g putera
1 ili 1,5 pakovanje mlevenog keksa
0,2-0,3 l soka po želji (jabuka, pomorandža)
Preliv:
1 pakovanje smrznutih malina
0,2 l vode
4 kašike šećera
1 C želatin

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dejana

Cheese cake

Ovo kremasto, lagano i osvežavajuće savršenstvo svako mora probati i garantovano neće ostati ravnodušan!

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Slatku pavlaku umititi, dodati C šećer u prahu, kiselu pavlaku i maskarpone, pa sve sjediniti.

U drugu posudu sipati mleveni keks, puter (sobne temperature) i sok, pa mesiti dok se ne sjedini. Primetila sam da kora bude mekša i lepša prilikom degustacije ukoliko stavite malo više soka prilikom mešenja, da bude pomalo gnjecavo.

U šerpicu sipati 0,2 l vode i 4 kašike šećera i kuvati 10-tak minuta. U šoljicu sipati C želatin i zaliti ga sa par kašika vode, da nabubri. Potom u provrelu vodu staviti maline i želatin, pa mešati par minuta sa se želatin rastopi.

U okrugli kalup (kome se stranica skida) rasporediti koru od mlevenog keksa po dnu, sipati fil i poravnati, pa potom na vrh sipati preliv od malina.

Ostaviti preko noći u frižideru da se stegne i sutradan možete uživati u čarobnom ukusu ovog nestvarno savršenog deserta!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata