C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
500 g kesten pirea
250 g C šećera u prahu
sok i kora od jedne pomorandže
150 g sitno seckanih oraha
mleko
C šlag

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Brza torta sa kesten pireom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, dodati kesten pire, orahe i sok i rendanu koru od jedne pomorandže.

Posebno umutiti čvrst sneg od belanaca, i u njega dodati ovu smesu.

Sve lepo promešati i izručiti u podmazan pleh.

Peći na umerenoj temperaturi, oko 60 minuta.

Temperatura ne sme biti jaka, da bi se lepše ispeklo.

Ispečen kolač izručiti na tacnu.

Kada se ohladi, dekorisati šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obavezno pustiti prvo da prenoći u frizideru.