C Slatka tradicija

Sastojci
12 jaja
24 kašike šećera
24 kašike mlevenih oraha
3 kašike C kakaoa
100 g mleka
4 štangle čokolade
9 kašika brašna
250 g margarina
2 kesice C šlaga
mleko za šlag

Naši proizvodi
Kakao prah Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Božićna torta

Raskošna torta za sve prilike, a posebno kako joj ime kaže za Božićne praznike.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Ispeći tri korice od po 4 belanca, 4 kašike šećera, 8 kašika oraha, 1 kašike C kakaoa i 3 kašike brašna.

Peći u zagrejanoj rerni dok porumene i izvaditi da se ohlade.

Umutiti mikserom 12 žumanaca sa 12 kašika šećera, dodati 2 šoljice mleka i staviti na paru da se kuva, dodati čokoladu i skuvati fil. Kada se ohladi dodati margarin.

Umutiti 2 C šlaga sa 200 g mleka.

Filovati prvu koricu filom, pa preko premazati šlag, pa drugu isto tako.

Odozgo tortu premazati samo braon filom, može i šlag, ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pošto je malo teže preko fila nanositi šlag, ja drugu koricu odozdo namažem šlagom pa je zalepim na prvu namazanu filom, a tako i narednu.