C Slatka tradicija

Sastojci
Kokos korice:
9 belanaca
1 prstohvat soli
300 g šećera
210 g C kokosa
1,5 kašika brašna
Krem:
11 žumanca
120 g šećera
60 ml mleka
300 g čokolade za kuvanje
300 g putera

Naši proizvodi
Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Bounti torta

Veoma lagana i preukusna torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ulupati za koru belanca sa solju, pa postepeno dodavati šećer i miksirati oko 10 minuta.

Dodati C kokos i brašno, pa lopaticom lagano umutiti.

Za to vreme rernu zagrejati na 130 stepeni, pa u obložen veliki pleh 30 x 40 cm istresti smesu i peći 30 minuta.

Ostaviti biskvit da se ohladi, pa ga preseći na tri dela, u tri trake

Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele, pa dodati mleko i staviti na paru da se kuva. Kada voda ispod šerpe provri kuvati oko 12 minuta.

Skinuti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

Penasto ulupati puter, pa mu dodati ohlađen krem i umutiti.

Ovim kremom premazati kore i tortu okolo, dekorisati iseckanom kokos čokoladicom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Krem obavezno morate ohladiti.