C Slatka tradicija

Sastojci
20 jaja
1 kg šećera
450 g mlevene plazme
1/2 l mleka
2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
1 margarin
1 maslac
100 g čokolade za mešenje
1/2 kg C šlaga sa ukusom vanile
6 kašika brašna

Naši proizvodi
Puding sa ukusom slatke pavlake Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Bela plazma torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Ispeći 4 kore po 5 belanaca, 5 kašika šećera, 5 kašika mlevene plazme i po 1,5 kašika brašna.

Prvi fil:
20 žumanaca i 250 g šećera skuvati na pari.

Drugi fil:
1/2 l mleka, 10 kašika šećera skuvati sa 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake.

Ohladiti oba fila sastaviti ih i dodati u njih margarin i maslac i dobro dobro umutiti da bude penasto.

Dodati u fil ostatak plazme od onih 450 g i urendati belu čokoladu.

Posebno umutiti šlag sa ukusom vanile, najbolje sa kiselom vodom.

Filovati: Kora, fil, šlag, kora i okolo isto šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje tortu napraviti recimo danas za prekosutra da malo odstoji i da kore lepo upiju fil.