C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
5 + 5 kašika šećera
200 g C šećera u prahu
200 g mlevenog lešnika
2 kašike brašna
2 C pudinga sa ukusom vanile
500 ml mleka
1 margarin
200 g bele čokolade
3 kašike C mleka u prahu
350 g C šlag kreme
150 g mlečne čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Zamena za mleko u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Bela nugat torta

Kremasta i mirisna torta od lešnika.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti i ispeći 2 korice od po 5 belanaca, 5 kašika šećera, 1 žumanceta, 50 g mlevenog lešnika i 1 kašike brašna.

Umutiti 8 žumanaca, dodati 2 C pudinga i malo mleka, pa skuvati u ostatku od 500 ml mleka. Ohladiti.

Posebno umutiti margarin i C šećer u prahu, dodati ohlađen puding, 200 g otopljene bele čokolade i 3 kašike mleka u prahu.

150 g C šlag kreme umutiti sa potrebnom količinom mleka, pa dodati 100 g mlevenog lešnika i 150 g narendane mlečne čokolade.

Filovati obe korice prvo žutim kremom, pa šlagom sa lešnikom i čokoladom.

Tortu ukrasiti C šlagom ili po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto mlečne možete koristiti i crnu čokoladu.