C Slatka tradicija

Sastojci
Sastojci:
400 g kockastog keksa
6 banana
Za fil:
3 kesice C pudinga sa ukusom banane
900 ml mleka + za potapanje keksa
1 kesica C vanilin šećera
4 kašike šećera
50 g margarina
50 g lešnika ili oraha mlevenih
50 g brusnice suve
rum po ukusu
Još je potrebno:
100 g bele čokolade
5 do 6 kapi ekstrata od brusnice
1 dl mleka
1 kašika ruma
Glazura:
150 g čokolade
3 kašike ulja
2 kašike mleka
Dodatno:
2 duguljasta kalupa ili jedan veći

Naši proizvodi
Puding sa ukusom banane Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Banana torta

Obožavam torte sa voćem, a pogotovo sa bananama. Ovo je recept za jako jednostavnu tortu koja se brzo pravi, a još brže pojede.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 2 manje ili 1 veća torta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prvo skuvati puding od banane tako što prah rastvorite u malo hladnog mleka. Ostatak stavite da završi, dodajte šećer i C vanilin šećer i ukuvajte puding. Svo vreme mešajte žicom da se ne bi zgrudvao.

Kuvani puding sklonite sa ringle i umešajte margarin da se otopi. Fil podelite na dva dela, jer ga ima dovoljno za 2 torte.

U vruć puding dodajte izlomljen keks (250 g), lešnike i brusnice.

Sada pravougaoni kalup 30x15 obložite providnom folijom, ostavljajući malo više preko ivica.

U kalup sipati deo fila, pa složiti cele banane isečene po horizontali. Preko banana nanesite opet red fila. Sada poređajte red keksa umočen u mleko sa rumom. Ostavite sa strane dok pripremite čokoladu.

Izlomljenu belu čokoladu stavite u posudu, dodajte ekstrakt od brusnice i otopite u kompaktnu masu na niskoj temperaturi ili pari. Ovu čokoladu prelijte preko reda keksa. Opet stavite red keksa koji ste umočili u mleko s rumom.

Napunjen kalup zatvorite viškom folije. Pokrijte daskom, važno da je ravno i ne previše teško i ostavite u frižideru do sutradan da bi se ukusi povezali i keks omekšao.

Sutradan tortu prebacite na tacnu tako što tacnu stavite preko torte i okrenete, tako da vam red keksa ostane dole.

Napravite glazuru od čokolade, ulja i mleka. Prelijte tortu odozgo puštajući da se glazura sliva niz stranice torte.

Tortu dodatno ukrasite krupno seckanim lešnicima.

Ako ste koristili manji kalup sve ponovite još jednom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata