C Slatka tradicija

Sastojci
150 g badema
4 jaja
200 g brašna
250 g šećera
1 C Prašak za pecivo
1 kašičica instant kafe
1 C Puding sa ukusom vanilina
0,5 l mleka
1 konzerva ananasa
100 g putera
1 C Vanilin šećer
2 C Šlaga - priprema sa vodom

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ananas torta

Osvežavajuća torta sa ananasom i C pudingom sa ukusom vanilina.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutite žumanca sa 200 g šećera, dodajte brašno, C Prašak za pecivo, mleveni badem i kafu i deset kašika soka od ananasa.

Sve dobro umutite pa na kraju dodajte čvrst šne od belanaca i masu izručite u podmazan i brašnom posut kalup za tortu i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 220 C.

Pečenu koru ohladite i potom je presecite na dva dela.

Skuvajte C Puding vanilin sa mlekom i šećerom prema uputstvu.

U vruć puding sipajte C Vanilin šećer, dobro izmešajte i ostavite da se hladi.

Penasto umutite puter pa postepeno dodavati prohlađen puding uz mućenje.

Na donju koru nanesite skoro sav krem, odozgo stavite komadiće ananasa, i prekrijte ga ostatkom krema da bi vam se gornja kora bolje zalepila.

Tortu premažite C šlagom i ukrasite komadićima ananasa.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata