C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit (6 ovakvih):
2 jaja
2 kašike šećera
1 kašika ulja
1 kašika vode
2 kašike glatkog brašna
1 kašika C praška za pecivo
1 kašika prehrambene boje ljubičasta,plava,zelena,žuta,narandzasta,crvena
Fil 1:
1 l mleka
120 g C pudinga sa ukusom vanile
8 kašika kristal šećera
250 g margarina ili maslaca
100 g C šećera u prahu
100 g bele čokolade
200 g mleka u prahu
Fil 2:
300 g C krem šlaga
180 g kisele pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Aleksejeva torta duginih boja

Veoma izdašna torta, ukusna, šarena, za dečije rodjendane prava stvar

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Zagrejati rernu na 180 C°, mutiti svaki biskvit zasebno, odvojiti žumance od belanca, belanca mutiti sa šećerom dok se ne napravi čvrst sneg zatim dodati žumanca sjediniti pa lagano dodati brašno, ulje, prašak za pecivo i vodu ja sam mutila mikserom.

Posto se peku 6 korica u svaku ubaciti jednu od prehrambenih boja prvo ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i na kraju crvenu.

Tim redom se redjaju korice kada se filuju da bi se dobio efekat duginih boja.

Dok sam pekla korice skuvala sam puding sa 8 kašika šećera i pustila da se ohladi.

Kada se puding ohladi u potpunosti umuti se margarin sa šećerom i mlekom u prahu. Sve se sjedini i dobije se prvi fil.

Drugi fil umutila sam krem šlag i na kraju dodala pavlaku.

Redja se korica pa fil 1 pa fil 2.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Korice obavezno peći na pek papiru, mozda iziskuje više vremena oko pečenja kora ali ishod je fantastičan!