C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanj:
12 komada jaja
12 ravnih kašika šećera
6 ravnih kašika brašna
200 g oraha (može 2 kašike C kakoa umesto oraha)
1 C prašak za pecivo
Za krem:
1 l mleka
4 kesice C pudinga od vanile
200 g mlevenih oraha
100 g crne čokolade za kuvanje
100 g bele čokolade za kuvanje
200 g margarina ili maslaca
200 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
1 C šlag
Za preliv:
50 ml mleka
100 g čokolade
30 g maslaca

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Aleksandar torta

Krermasta torta izvanrednog ukusa, topi se u ustima. Probajte i nećete više praviti druge torte!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 6 jaja sa 6 ravnih kašika šećera. Dodati 3 ravnih kašika brašna, 100 g mlevenih oraha (ili jednu kašiku C kakaoa) i 1/2 kesice C praška za pecivo.

Izručiti u sud za pečenje u koji ste stavili papir za pečenje i peći na 180 stepeni 10-15 minuta. Napraviti još jedan ovakav patišpanj. Ostaviti ih na stranu da se ohlade.

Fil:
Napraviti puding od 1 l mleka i 4 kesica C pudinga od vanile. Kada se skuva u vruć puding dodati 200 g mlevenih oraha.

Podeliti smesu na sledeći način:
Odvojiti 1/3 smese u drugi sud. U 2/3 smese dok je još vruća dodati 100 g crne čokolade, a u 1/3 smese dodati 100 g bele čokolade.

Posebno umutiti 200 g maslaca ili margarina sa 200 g C šećera u prahu i C vanilin šećerom. Takođe dvotrećinski podeliti margarin ili maslac.

U 2/3 margarina ili maslaca dodavati kašiku po kašiku tamnog fila kako bi fil bio penast, a u manji deo dodati belu smesu takođe kašiku po kašiku.

Zatim umutiti kesicu C šlaga i takođe dvotrećinski dodati crnom i belom filu.

Ređati na sledeći način:
Kora, taman fil, beo fil, kora taman fil.

Glazura:
Zagrejati mleko, dodati 100 g čokolade i maslac i preliti preko fila.

Tortu ukrasiti po želji šeri bombonama, višnjama, jagodama, C šlagom, izbor je vaš.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Napravite prvo fil, pa onda kore, tako štedite na vremenu. Savetujem da koristite maslac jer daje sasvim drugačiji puniji ukus torti, a ako niste u mogućnosti onda makar za glazuru. Pre nego stavite kore na radnu površinu istu pospite kristal šećerom kako se kore ne bi zalepile. Kada stavljate šećer i brašno obavezno stavljajte ravne kašike kako torta ne bi bila preslatka i brašnasta.