C Slatka tradicija

Sastojci
1 margarin (sobne temperature)
200 ml ulja
200 ml vode
1 kesica C suvog kvasca
1 kesica C praška za pecivo
200 g krupno mlevenog pečenog kikirikija
50 g proprženog susama
50 g proprženog semena lana
4 kafene kašičice soli
1 kg brašna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Posne kiflice sa kikirikijem

Ukusno i izdašno pecivo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 32 kiflice
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti margarin sa uljem i vodom, potom postepeno dodavati suve sastojke i umesiti meko i glatko testo.

Odmah podeliti testo na pola, razvući kore, seći i uvijati kiflice.

Ređati u pleh prethodno podmazan margarinom i peći na 200 stepeni dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukusnije su kad odstoje dan - dva.