C Slatka tradicija

Sastojci
800-1000 g brašna
500 ml vode
1 kašika C suvog kvasca
1/2 kašičice šećera
1 kašičica soli
1 kašika ulja
1 kesica C praška za pecivo
Za premazivanje:
200 g posnog margarina
seme po želji

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posna pogača

Mekana pogača, idealna za posne dane.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 7-8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U mlaku vodu dodati šećer i kvasac, u vanglu staviti brašno, so i C prašak za pecivo dodati razmućeni kvasac i sve dobro zamesiti.

Umešeno testo staviti da odstoji 30 min. Testo podeliti na šest loptica.

Jednu lopticu razvući i premazati je margarinom, preko nje staviti drugu, opet premazati margarinom, zatim staviti trecu razvučenu lopticu, nju ne premazujemo margarinom. Izrezati sa jedne i druge strane i uplesti kao pletenicu.

Četrvtu lopticu razvući, premazati je margarinom i uviti je kao rolat. Petu lopticu razvući i zaseći je na sredini, uplesti je i staviti preko loptice koju smo uvili kao rolat.

Šestu lopticu razvući, premazati je margarinom i uviti kao rolat, seći na 1 cm i ređati.

Testo treba da odstoji 30 minuta, premazati margarinom i peći na 180 C oko 30 min.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata