C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
1 kesica C suvog kvasca
jogurtska čaša tople vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 kašike maslinovog ulja
400 g brašna tip 400 za testo
100 g brašna za mešenje
Nadev:
4 kašike kečapa
200 g stišnjene šunke
200 g narendanog kačkavalja
šampinjona po želji
5 g origana
1/2 kašike čilija
1/3 kisele pavlake za dekoraciju
ljuti kečap

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

PiCa pizza

Pomešati sastojke, umesiti, sačekati da naraste, razvući testo i budite kreativni.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
C suvi kvasac rastopiti u vodi, dodati šećer, so i brašno.

Umesiti testo, nakon 15 minuta ga razviti u podmazanom plehu.

Kečapom premazati testo, dodati šunku, kačkavalj i šampinjone. Posuti origanom i preliti tečnim čilijem.

Peći dok ne porumeni na 200 C.

Iseći na veće kvadrate i dekorisati pavlakom i kečapom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Zagrejati rernu na 250 C, smanjiti na 200 C kada se peče pizza, pri kraju na 180 C. Ostaviti prstohvat kačkavalja i na ispečenoj pizzi ga rasporediti. Prekriti ispečenu pizzu čistom kuhinjskom krpom da omekša.