C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
1 kašičica brašna
1 kašičica šećera
1 C suvi kvasac
1 jaje
1 kašičica soli
150 ml ulja
500 g brašna tip 400 meko
Fil:
100 g kečapa
150 g šunke
150 g kačkavalja
1 kašičica origana

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pica kiflice

Odlične kiflice.

Vreme pripreme: 90 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U 250 ml mlakog mleka dodati šećer, brašno i C kvasac. Ostaviti da nadođe.

Umutiti jaje sa soli i ulje. U to dodati kvasac sa mlekom i 500 g brašna.

Podeliti testo na dva dela. Oba razvući na sto veći krug i podeliti na 12 trouglića.

Filovati kečap, šunka, kačkavalj i na kraju posuti origanom.

Rolati kiflice i slagati u pleh prethodno obložen pek papirom i ostaviti da testo odmori 30 minuta.

Premazati kiflice sa žumancetom (sa malo mleka) i posuti susamom.

Na kraju izrendati 125 g margarina.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 C dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata