C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
2 kesice C suvog kvasca
1 kašičica C šećera u prahu
0,5 l mlakog mleka
150 ml ulja
100 ml vode
2-3 kašičice soli
1 kg brašna
Za premaz:
200 ml ulja
200 ml mleka

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Pekarske kifle

Veoma jednostavan recept i lak za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U dublju posudu staviti mlaku vodu, C šećer u prahu i C suvi kvasac pekarski i ostaviti da nadođe.

U to dodati ulje, vodu i brašno i zamesiti testo. Testo ostaviti da se udvostruči.

Kada se testo udvostruči podeliti ga na 6 delova i napraviti loptice. Svaku lopticu rastanjiti i podeliti na 4 dela ili 8 delova - trouglova.

Uviti kifle od šire strane prema trouglu i stavljati ih u tepsiju namazanu mašću ili pek papir.

Kifle premazati prvo mlekom, a potom uljem i ostaviti ih da odstoje i udvostruče se.

Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da dobro porumene.

Kada se kifle izvade iz rerne ponovo ih premazati mlekom pa ulje.

Nakon što se prohlade poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kifle peći da dobro porumene jer su lepše i ukusnije.