C Slatka tradicija

Sastojci
400 ml tople vode
2 kesice C suvog kvasca
3 kašičice šećera
1 kašičica soli
100 ml ulja
2 kašičice sirćeta
brašna po potrebi

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vaska

Pekarske kifle

Najbolje pekarske kifle, bolje su i od onih iz pekare. Preporučujem da probate

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 400 ml tople vode rastopiti 2 kesice C suvog kvasca, dodati 3 kašičice šećera i 3 kašike brašna. Ostaviti da se kvasac podigne.

U brašno dodati ulje, 1 kašičicu soli i 2 kašičice sirćeta i zamesiti sa nadošlim kvascem.

Testo ostaviti da nadolazi 10-15 minuta, premesiti i opet ga ostaviti da nadođe.

Od nadošlog testa kidati loptice, rukom rastanjiti na pouljenoj radnoj površini i praviti kifle. Ne treba vam oklagija, testo se lepo rastanji prstima i dlanom.

Ređati ih u pleh tako da ostane dosta prostora između njih jer narastu pri pečenju. Ostaviti ih desetak minuta da narastaju u plehu i peći dok ne porumene.

Ako želite ovaj beli preliv preko kifli, na pola pečenja ih prelijte kašičicom i vratiti ih u rernu da se dopeku.

Vruće, tek izvađene iz rerne premazati uljem i ne pokrivati ih.

Mogu se i filovati sirom, pica nadevom, euro kremom…ali najlepše su prazne, pa neka ih maže ko sa čim želi!

Komentari potrošača:

31.07.2020
Od čega je beli preliv?

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za slani beli preliv je potrebno 2 kašičice soli i 4 kašičice brašna da se razmuti dobro sa vodom i na pola pečenja preliti preko kiflica.