Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Jekini susam pužići
Sastojci
Testo:
1 kesica C suvog kvasca
125 ml mlakog mleka
1 kašičica šećera
125 ml kisele vode
0,5 ml ulja
450 g brašna
1 kašičica soli
oko 450-500 g brašna
Fil:
250 g krem sira
Za premazivanje:
1 jaje
3 kašike ulja
50 g susama
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U mlako mleko dodati C suvi kvasac, šećer i 1 kašiku brašna.
Razmutiti i ostaviti da stoji 10 min da se kvasac aktivira.
Zatim dodati kiselu vodu, ulje, brašno i so i zameniti testo. Prekriti testo streč folijom i ostaviti 1h da se testo udvostruči.
Na pobrašnastoj radnoj površini testo rasanjiti u kvadrat debljine 0.5 cm, premazati krem sirom, pa iseći na trake debljine 2 cm.
Svaku traku uviti u pužić. Jaje umutiti sa 3 kašike ulja. A drugu posudu sipati susam. Spoljnu stranu pužića umočiti u jaja pa u susam.
Ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Rernu zagrejati na 200 C. I peći pužiće oko 20 min. Pečene premazati sa malo ulja.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs