C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
1 kesica C suvog kvasca
125 ml mlakog mleka
1 kašičica šećera
125 ml kisele vode
0,5 ml ulja
450 g brašna
1 kašičica soli
oko 450-500 g brašna
Fil:
250 g krem sira
Za premazivanje:
1 jaje
3 kašike ulja
50 g susama

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Jekini susam pužići

Divno, mekano pecivo!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlako mleko dodati C suvi kvasac, šećer i 1 kašiku brašna.

Razmutiti i ostaviti da stoji 10 min da se kvasac aktivira.

Zatim dodati kiselu vodu, ulje, brašno i so i zameniti testo. Prekriti testo streč folijom i ostaviti 1h da se testo udvostruči.

Na pobrašnastoj radnoj površini testo rasanjiti u kvadrat debljine 0.5 cm, premazati krem sirom, pa iseći na trake debljine 2 cm.

Svaku traku uviti u pužić. Jaje umutiti sa 3 kašike ulja. A drugu posudu sipati susam. Spoljnu stranu pužića umočiti u jaja pa u susam.

Ređati u pleh obložen papirom za pečenje.

Rernu zagrejati na 200 C. I peći pužiće oko 20 min. Pečene premazati sa malo ulja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata