C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
600 g mekog brašna
(po potrebi i malo više)
1 kesica C kvasca
250 ml mleka
2 kašičice šećera
4 kašike jogurta
50 g margarina
1 jaje
1 kašika soli
Za fil:
125 g margarina
125 g švapskog sira
1 jaje
1 jaje za premazivanje
susam za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Đevrek pogača

Recept je jednostavan i veoma izdašan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 2 pogače
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema:
U posudu sa mlakim mlekom staviti šećer i C kvasac i ostaviti ga da počne da radi.

U nadošao kvasac dodati jogurt, jaje, margarin i so, promešati pa dodati brašno i zamesiti testo za pogaču. Testo ostaviti da raste oko pola sata.

Dok testo raste pripremiti fil tako što se izmeša margarin, jaje i sir. Naraslo testo razvući i vaditi čašom kolutove koji se ređaju u namašćenu okruglu tepsiju okolo tepsije tako što se svaki kolut namaže filom i svaki sledeći kolut preklopi prethodni do pola. Sredina tepsije ostane prazna.

Umutiti jaje i premazati pogaču i posuti sa susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok pogača ne porumeni.

Kako je bio Vaskrs u sredinu devrek pogače poređala sam ofarbana jaja.

Od ove količine testa bude dve đevrek pogače.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata