C Slatka tradicija

Sastojci
2 l mleka
1 kg šećera
400 g oraha
200 g suvog grožđa
sok od jednog limuna
1 pakovanje C Oblandi

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Monika

Starinske oblande

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Šećeer i mleko staviti da provri, a potom kuvati oko 2 sata na tihoj vatri, kada dobije karamel boju, dodati oko 400 g mlevenih oraha 200 g suvog grožđa i iscediti sok od jednog limuna. Sve to prokuvati jos 2-3 minuta da se fil zgusne.

Filovati na strani gde su kocke sa udubljenjima na obladi. petu oblandu ne filujemo, već pritisnemo nekim teškim predmetom i ostavimo da odstoji preko noći da se oblanda dobro stegne.

Sutradan oblandu seći na kocke ili štangle.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Voditi računa da se fil ne prekuva tako što kašikom izvadimo malo fila na tacnu da se ohladi, fil treba da bude gustine kao za palačinke, znaci ređe, a sa mlevenim orasima zgusne do željene gustine.

Grožđe se pere i potapa u vreloj vodi, pa se potom stavi u fil.