C Slatka tradicija

Sastojci
5 listova C oblande
7 jaja
5 kašika kristal šećera
300 g mlevenog keksa
2 kašike C kakao praha
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
3 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Oblande Kakao prah Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Šarene oblande

Jednostavan, brz, lak.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za braon fil:
Umutiti belanca sa 5 kašika kristal šećera. Dodati 300 g mlevenog keksa, 2 kašike C kakao praha i sve to izmešati.

Za žuti fil:
Umutiti margarin sobne temperature sa 200 g C šećera u prahu i C vanilin šećerom. A zatim u tu smesu dodavati 1 po jedno žumance uz mućenje.

Između oblandi neizmenično mazati žuti i braon fil, na kraju staviti praznu petu oblandu.

Ostaviti pola sata u frižideru da se ohladi, pa seći na štanglice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Odlično se slažu uz kafu.